Orkide neden açmıyor? Orkidenin çok daha hızlı açmasını sağlayacak tüyo

Orkide bakarken bilmeniz gerekenler. İşte orkide bakımıyla ilgili ipuçları

Orkidelerin neden çiçek açmadığını anlamak ve onların daha hızlı çiçeklenmelerini sağlamak için bu ipuçlarını dikkate almalısınız.

Orkide, zarif ve göz alıcı çiçekleriyle bilinen popüler bir iç mekan bitkisidir. Ancak bazen orkidelerin beklenen şekilde çiçek açmaması, sahiplerini endişelendirebilir. Orkide neden açmıyor sorusunun cevabı birkaç farklı faktöre bağlı olabilir. Bu durumu anlamak ve orkidelerinizi daha hızlı çiçek açmalarını sağlayacak ipuçlarını öğrenmek için aşağıdaki bilgilere göz atabilirsiniz.

Orkidenin Konumu: Öncelikle Phalaenopsis, düşük ışık bitkisidir. Yani doğrudan güneş ışığı almayan aydınlık bir köşeye konumlandırmanız, bitkiniz için idealdir. Orkidenin güneş ışığına maruz kalması, yapraklarının yanmasına yol açar. Yani orkidenizin yaprakları çimenden daha koyu bir yeşile döndüyse, bu durum bitkinin yetersiz ışık aldığına işaret eder. Bu durumda kademeli olarak bitkinizi aydınlık ortamlara taşımayı deneyebilirsiniz. Unutmadan söyleyelim, orkideyi havalandırmanın veya kaloriferin yakınlarına koymak iyi bir fikir değildir.

Orkide Bakımı İçin Sıcaklık: Orkidenin bulunduğu odanın sıcaklığı 17-22 derece olmalıdır. Yazın perdenin arkasından gelen güneş ışığı, bitkinin çiçeklenmesini sağlar. Kışın ise ortamın aydınlık olması yeterlidir.

Havalandırma: Orkidenin olmazsa olmazı havalandırmadır. Orkide çiçeği, kuru, aşırı havasız ve sıcak ortamları sevmez. Bu yüzden orkidenin bulunduğu ortamı, rüzgar bitkiye gelmeyecek şekilde havalandırmak gerekir. Ancak sert rüzgarlara karşı bitkiyi korumak için, onu pencere kenarına koymamaya çalışın.

Nem: Orkide, nemi çok seven bir bitkidir. Özellikle yazın yapraklarına günde bir kez su püskürtmek hoşuna gidecektir. Yeterince nem olmadığı takdirde, çiçek açmaktan vazgeçebilir. Orkideyi çakıllı tepsi üzerinde bekleterek nemli kalmasını sağlayabilirsiniz.

Toprak: Orkidenin toprağı özeldir, her toprakta yetişmez. Orkide, çeşitli lif ve torflar bakımından zengin topraklarda yetişir. Saksı değişimi sırasında toprak değişimini de yapabilirsiniz.

Kaynak: Lezzet.com.tr, Youtube.com

Keşfet
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber