Hatipoğlu sessizliğini bozdu "Benim meselem değil"
Azmi Cihat Hatipoğlu’nun Körfez Belediye Başkan Adayı gösterilmesinin ardından İYİ Parti’de pek çok istifa peş peşe gelmişti. Hatipoğlu bu istifalarla ilgili gazetemize konuşarak istifa edenlerin “Azmi Hoca’nın şahsına bir şey demiyoruz” sözlerine dikkat çekerek, bunun kendi meselesi olmadığını söyledi
MHP’den İYİ Parti’ye geçen Azmi Cihat Hatipoğlu geçtiğimiz gün İYİ Parti’nin TBMM Grup Toplantısında Körfez Belediye Başkanı olarak açıklandı. Hatipoğlu partiye transfer olduğundan beri direkt aday olarak anılmaya başlaması partide ciddi rahatsızlıklara yol açmıştı. Partide emek veren kurucular ve yöneticiler dışarıdan ithal aday gösterilmesine tepki gösteriyordu. Hatipoğlu’nun Körfez adayı olmasının ardından partide istifalar da peş peşe geldi.
Bu istifalarla ilgili İYİ Parti’den pek çok açıklama gelse de Azmi Cihat Hatipoğlu sessizliğini koruyordu. Gazetemize konuşan Hatipoğlu, istifalarla ilgili şunları söyledi: “Ben aday oldum. Aday olduktan sonra Körfez’de neler yapabilirim diye çalışıyorum. Benim ve teşkilatımın tek odağı Körfez.
“BU BENİM MESELEM DEĞİL”
Elbet istifa edenler olur ama bunlar benim dışımda. Farkındaysanız istifa eden arkadaşlar yaptıkları açıklamalarda ‘Azmi Hoca’nın şahsına bir şey demiyoruz’ diyorlar. Bu benim meselem değil demek ki. Benim dışımdaki bir mesele, iç disiplini kendileri sağlıyorlar. Benim odaklandığım nokta Körfez’in sorunları. Projelerimizi örgütle birlikte yapıyoruz. Teşkilatın içinde var olanlarla yapacağız. Odaklandığım nokta çözüm.
“ YENİ KAYITLARA SEVİNİYORUM”
İnsanların seçme seçilme özgürlüğü var orada tepkiler bana değil. Bu tepkilerin detayını da bilmiyorum. Bu istifa olmasalar daha iyi olur muydu? Evet ama istifalar yaşandı. Ben dün partideydim yeni kayıtlar da oluyor buna da seviniyorum. Sonuç olarak ben bu ilçeye ne yapacağıma bakıyorum. Körfez’in nelere ihtiyacı var ona bakıyorum. Ben siyasetçi de değilim lafı eğip bükmüyorum. Bunları inanarak söylüyorum.”