EYT’yi Elon Musk bile duydu, kabine de duyacak mı?

EYT Federasyonu, saat 15.00’te başlayan kabine toplantısı öncesi başlattığı hashtag ile Türkiye’de birinci, Dünya’da üçüncü sıraya oturdu. Twitter’ın sahibi Elon Musk’ın bile duyduğu EYT’yi, kabine de duydu mu, toplantıdan sonra belli olacak

Emeklilikte yaşa takılanlar, yine yaptı yapacağını… Kazanılmış haklarını geri almak için yıllardır Gönül Boran Özüpak öncülüğünde mücadele veren EYT’liler, Özüpak’ın genel başkanı olduğu EYT Federasyonu’nca başlatılan #EYTKabineyeSesleniyor hashtagi ile dünyada üçüncü, Türkiye’de ise birinci sıraya yerleşti. Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter’ı dünyada sallamayı başaran EYT’yi, Elon Musk bile duyarken, kabinenin duyup duymadığı ise toplantı sonrası belli olacak!

Malumunuz 1999 yılında bir gecede çıkarılan yasa ile başlayan mağduriyet, AKP iktidarı döneminde çözüme kavuşturulmadığı gibi üstüne bir de aylık bağlama oranları düşünerek, katlandı. İşe girdikleri dönemin şartlarında emekli olabilmek için yıllardır önce EYT SYD Derneği, sonrasında ise EYT Federasyonu öncülüğünde mücadele veren EYT’liler, bu süreçte kah “Türemiş” oldu, kah “Boş iş” oldu, kah “Köpük” oldu, kah “Yük” oldu… Öyle ki onlar “Cumhurbaşkanı Erdoğan, bizi bizden dinlesin” derken, Erdoğan’dan “ Seçim kaybetme pahasına yok” restini duydu. 2 milyon kişiyi alana toplayan, yerel seçim sonuçlarını değiştiren milyonlarca mağdura söylenen bu söz, anketlerdeki olumsuz tablo nedeniyle değişti. Şimdilerde EYT’nin çözümünden sıkça söz ediliyor, düzenleme için çalışmalar yapılıyor. Ama gelin görün ki bu süreçte de EYT Federasyonu muhatap alınmıyor.

EYT’liler ile bir müzakere halinde yürütülmeyen süreç, zaman zaman kitlenin öfkelenmesine neden oluyor. Ortaya atılan yaş koşuluna karşı 1 milyonu aşkın tweet atarak Twitter’da TT olan EYT’lilere rağmen, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, bu durumun ihtimal dahilinde olduğunu dün yineledi. Bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısından böyle bir sonuç çıkması ihtimaline karşı EYT’liler bugün #EYTKabineyeSesleniyor hashtagi ile bir çalışma başlattı ve kısa sürede 510 bin tweetle TT oldu. Öyle ki bu hashtag, dünyada üçüncü, Türkiye’de birinci sıraya oturdu. EYT’liler kabineden hem ABO oranlarının düzeltilerek hem de yaş koşulu olmadan bir çözüm çıkmasını bekliyor. Elon Musk’ın bile duyduğu EYT’lileri, kabine de duydu mu, toplantı sonrası belli olabilir.

EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, EYT’nin TT oluşunu, şöyle paylaştı:

“510 bin tweetle
#EYTKabineyeSesleniyor dedik

Türkiye de 1
Dünyada 3. Sıradayız

@elonmusk
Eyt yi seyretmeye devam et”


Vedat Bilgin EYT EYT
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber