Kocaeli’de öğrenciler tedirgin! Bu çatlaklar İstanbul depremi sonrası mı meydana geldi?

Geçtiğimiz hafta Silivri’de meydana gelen 6.2’lik Silivri depremin, İstanbul’da yıkıma neden olmazken Kocaeli’de okul duvarlarını çatlattığı iddia edildi. CHP’li meclis üyesine fotoğraf gönderen öğrenciler tedirgin

17 Ağustos 1999 Gölcük depremini yaşamış, binlerce canını enkaz altında bırakmış olan Kocaeli, deprem travmasını üzerinden atamayan bir kent. Kentsel dönüşümünü tam manasıyla gerçekleştiremeyen ve depreme dayanıklılığı bilinmeyen deprem görmüş on binlerce binanın yer aldığı Kocaeli, 23 Nisan tarihinde İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremi, şiddetli şekilde hissetmişti. Büyük paniğe neden olan deprem, merkez üssü İstanbul’da yıkıma neden olmazken bugün Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesinden gelen görüntüler korkuttu!

“Bina boşaltılsın”

Güzel Sanatlar ve Mimarlık fakültelerini bünyesinde barındıran İzmit merkezde yer alan ve deprem öncesi inşa edilmiş olan Anıtpark yerleşkesindeki binalarda çekilmiş görüntülerde duvarlarda sıva çatlakları olduğu görüldü. CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Uygun, fotoğrafların kendisine öğrenciler tarafından ulaştırıldığını belirterek, bu çatlakların İstanbul depremi sonrası oluştuğunu öne sürdü. Uygun, “İstanbul Silivri depreminden sonra meydana gelen bu sıva çatlakları bu binanın nasıl ağır bir yıkımla karşı karşıya kaldığının göstergesidir, derhal bu binanın boşaltılması ve öğrencilerimizin eğitimlerinin farklı bir yerde yapılması gerekmektedir” dedi.

Depreme dayanıklı mı?

Bu çatlaklar, iddia edildiği gibi İstanbul depreminden sonra mı meydana geldi yoksa önce mi merak ediliyor. Öğrencilerin yaşadığı tedirginliğin giderilmesi adına binadan numune alınıp sonucunun kamuoyuna açıklanması ya da daha önce numune alındıysa bunun sonuçlarının paylaşılması bekleniyor. Anıtpark Yerleşkesinin yanı sıra Kocaeli’nin tamamında belediye binalarının, kurumlara ait binaların ve okulların depreme dayanıklı olup olmadığının tespiti ve dayanıklı olmadığı tespit edilen yerlerin aciliyetle boşaltılması gerekiyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber